21D

Voldria reflexionar sobre democràcia. Primer de tot m’agradaria que el lector pensés què creu just. És a dir, m’agradaria que et preguntis què creus més just tu, com a individu anònim, més enllà de què diuen al teu voltant o què diu la persona que tens com a referent per aquest tipus de qüestions. Voldria et paressis a valorar diferents punts que et proposo:

  1. Els grups de gent que volen decidir sobre alguna qüestió en concret que els afecta a ells haurien de votar i, la opció més votada -la majoria-, hauria de ser la que prevaleix per sobre de tots.
  2. Qualsevol persona és lliure de decidir com vol viure la seva vida.
  3. Per tant, si ajuntem el punt 1 i 2, obtindrem la manera justa de saber com vol viure la majoria de gent.

Si no creus just el primer punt, no defenses la democràcia tal com està entesa avui en dia. Per tant, el 21D no hauries d’anar a votar en un sistema en el qual no hi creus.

Si no creus just el segon punt, no estàs d’acord amb els drets humans. Entenc que tothom hi està d’acord; qui no hi estigui, que faci una mica d’autocrítica i faci ús de l’empatia per rectificar.

Així, entenc que la gran majoria de lectors/es està d’acord en el punt 3.

Dieu-me, doncs, per què un grup de gent, la catalana, no pot decidir com viure. Dieu-me per què, utilitzant un llibre que va ser acceptat com a base democràtica per una societat que volia fugir de la dictadura, s’està utilitzant ara per parar els desitjos que té un grup de gent a viure d’una manera diferent a la establerta des del naixement de cadascú. Dieu-me per què han de negar aquest desig; ¿sota quin pretex just, que no legal, s’ha establert la voluntat de no deixar decidir?

Doncs bé, recordeu qui s’ha negat a deixar un poble decidir amb un pretex legal i no pas just: PP, PSC i Cs. Recordeu-ho per quan els sentiu parlar en públic, donant arguments i desitjos que qualsevol dirà “oh, molt ben dit, jo vull això”, i no us en fieu: informeu-vos, perquè el populisme i la demagògia van lligades d’aquests arguments. Intenteu recordar quines han sigut les millores que ha aportat Espanya. Acabareu ràpid en comptar-les, el contrari que si ho feu per les coses que s’han fet en contra de la voluntat -allò dels punts del principi- del grup de gent de Catalunya, els catalans.

El 21D, si votes Espanya, vota-la per alguna raó que t’ajudi, no per simple orgull. Sempre es voldrà al demòcrata a Catalunya, siguis d’on siguis, t’agradi la cultura que t’agradi i parlis el què parlis. La convivència, que no es guanya amb policia sinó amb confiança, es trobarà a la República. Per un país més just per tothom.

Anònim.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.